THUG. L'odi que dónes ~ Angie Thomas

18.12.17

Hola, petits pingüins!

Avui us porto una nova ressenya, en aquest cas de L'odi que dónes, un llibre del qual segur que n'heu sentit parlar. M'ha encantat a nivells inimaginables, així que espero que si encara no l'heu llegit, que ho feu i que us encanti tant com a mi.

Autora ® Angie Thomas
Número de pàgines ® 416
Editorial ® Fanbooks
Any de publicació ® 2017
Idioma original ® Anglès
Idioma de la lectura ® Català
Traductora ® Scheherezade Surià
Starr és una noia negra de 16 anys de classe mitjana, amb amics i una parella blanca. La seva plàcida i poc conflictiva vida s’acaba quan presencia l’assassinat d’un amic seu, Khalil, un noi negre de la mateixa edat, que anava desarmat, a mans d’un policia blanc. Starr vol que es faci justícia, però els seus dos mons entren en col·lisió i comença a rebre amenaces i pressions des de les dues bandes.
Una novel·la reivindicativa que tracta una realitat que està a l’ordre del dia: el moviment Black Lives Matter.La Starr, la protagonista d'aquesta novel·la, és una adolescent que viu entre dos móns: el món dels blancs i el món dels negres. D'una banda, viu amb la seva família a Garden Heights, un barri molt perillós on viu principalment gent negra i en el que cada dia s'escolten tiroteigs i explosions. De l'altra, estudia a l'institut Williamson, un car institut, ple de gent blanca. Cap dels dos móns sembla que entengui la disjuntiva en la qual ella està vivint, que sempre intenta mantenir dues vides oposadament diferents.

Quan era petita, la Starr va veure com un policia, blanc, assassinava la seva millor amiga, negra. Ara la història es torna a repetir: un altre policia, blanc, assassina el que havia estat el seu millor amic, negre. Això farà que l'equilibri que mantenia entre els seus dos móns es trenqui per complet i començarà amb l'activisme.

Si hagués de descriure aquesta novel·la amb una paraula seria "necessària". Una crítica punyent a una societat profundament racista i una advertència: l'odi només genera més odi. Però també és un cant a la valentia, a lluitar per allò que creus just, a no callar-te davant les injustícies. Un consell que podem aplicar a tots els àmbits de la nostra vida. L'autora, Angie Thomas, alça la veu per totes aquelles persones negres que ja l'han perduda. O millor dit, que ja els l'han robada.

THUG. L'odi que dónes és una novel·la increïble, no només per la seva trama, que t'atrapa des del primer moment; sinó per moltíssimes més coses. En primer lloc, cal mencionar els personatges. La meva preferida era sens dubte l'Starr, una noia valenta, decidida, madura i divertida; però hi havia un munt de personatges secundaris molt ben definits que han reforçat la trama: les seves amigues, la seva família, la seva parella, etcètera.

En segon lloc, tot i que el llibre tracti un tema tan important com és el racisme, ho fa d'una forma molt amena, amb una trama trepidant, tant que seràs incapaç de parar de llegr. L'autora ha sabut combinar perfectament la narració i el missatge, sense avorrir-nos.

Tenia moltíssimes ganes de llegir aquest llibre i no m'ha decebut gens ni mica. Una història sobre la importància del respecte i la tolerància, però també de la lluita per la igualtat. També parla de molts altres temes, com l'amistat, l'amor familiar. En definitiva, THUG. L'odi que dónes és un llibre meravellós i amb un missatge social molt potent. Recomanadíssim.


Un dia com avui va néixer Emily Dickinson...


*Moltes gràcies a l'editorial Fanbooks per l'enviament de l'exemplar*

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Santa Template by Mery's Notebook © 2014
Adventure Time - Penguin