El codi Da Vinci ~ Dan Brown

30.1.17

Hola, petits pingüins!

Avui us porto una nova ressenya, aquest cop de la nova edició de El codi da Vinci, del famós escriptor Dan Brown, autor d'altres títols com Àngels i dimonis, Inferno o La fortalesa digital. 


Títol original -> Da Vinci Code
Autor -> Dan Brown
Número de pàgines -> 456
Editorial -> Fanbooks
Any de publicació -> 2016
Idioma original -> Anglès
Idioma de la lectura -> Català


Robert Langdon, un professor de simbologia religiosa de la Universitat de Harvard que és de visita a París, rep una trucada inquietant a mitjanit a l’hotel. Algú li comunica que un vell curador del Louvre ha estat assassinat a dins del museu i que s’ha trobat una xifra misteriosa al costat del cadàver. Quan el professor Langdon, assistit per una brillant criptògrafa francesa, Sophie Neveu, intenta treure l’entrellat d’aquest misteri, descobreix amb estupor tota una sèrie de pistes amagades en les obres de Da Vinci, unes pistes ben visibles per a tothom però enginyosament amagades pel pintor.
El llibre parteix d'una premisa molt interessant: un home anomenat Saunière és assassinat en plena nit al museu del Louvre. Amagava un secret que no podia ser enterrat amb ell, però que tampoc podia explicar al seu assassí, a qui menteix sobre ell quan li exigeix que li ho expliqui tot.

Aquí és on entra en joc el senyor Langdon, un famós professor de simbologia religiosa de la Universitat de Harvard que s'havia de trobar aquella nit amb Saunière, i que ara haurà d'investigar la seva misteriosa mort.

El Codi Da Vinci és un llibre que, tot i tenir algun que altre error de traducció i una manca de fonaments històrics, t'atrapa des del primer moment. L'estil de Dan Brown és molt amè i senzill, molt addictiu. Abans de llegir el llibre, pensava que m'encallaria quan parlessin de bases històriques o religioses, però tot al contrari! La forma que de replantejar-s'ho tot que expressava Brown em feien encara més ganes de llegir el llibre (no em va durar ni tres dies!).

Els personatges són molt dispars entre ells, i he notat molt l'ausència i falta de desenvolupament dels personatges femenins: només hi havia la Sophie Neveu, un personatge bastant pla que realment només té d'interessant la crua història familiar que té darrere. Els masculins sí que són abundants: Robert Langdon, sir Leigh Teabing, Siles, el bisbe Aringarosa... Es nota que tots ells estan molt més treballats, molt més desenvolupaments. Destacaria sobretot en Langdon, el protagonista, que no m'ha acabat de fer el pes; i en Teabing, que és per a mi el millor personatge de tota la novel·la. Sembla una bona persona, però quan descobreixes tot el que té darrere...

En quant al final, he de dir que està molt ben portat. Un final que deixarà a tothom amb molt bon sabor de boca, que et fa replantejar moltes coses sobre la fidelitat, la confiança, el valors i els ideals, la família...

Per acabar, voldria comentar l'edició d'aquest llibre. Quan el vaig començar, pensava que era només una nova edició d'aquest famós llibre, però després em vaig assabentar que era una nova versió de la mateixa història escrita expressament per a gent jove. No sé per què, però tothom es pensa que els i les adolescents no som capaços i capaces de llegir un llibre "per a adults". Els llibres no tenen edat, tothom hauria de poder llegir el que li vingui de gust sense haver d'estar marcat per això. Sincerament, em sembla molt malament que hagin reescrit el llibre només per fer-ho més fàcil per a gent jove.


Un dia com avui va néixer Lloyd Alexander...


*Moltes gràcies a Fanbooks per l'enviament de l'exemplar*

2 comentarios:

  1. ¡Hola! Había oído que se había sacado esta edición más dedicada al público adolescente. Tenía la misma idea que tú, que al fin y al cabo era la misma historia. En casa tenemos la edición normal y en principio no creo que vaya a leer esta, pero me ha resultado entretenido leer tus impresiones sobre este libro.
    Totalmente de acuerdo en que los libros no entienden de edad. Siempre he pensado igual que tú.
    ¡Un saludo!

    ResponderEliminar

Santa Template by Mery's Notebook © 2014
Adventure Time - Penguin