Buscant el blau ~ Lois Lowry

9.9.16

Hola, petits pingüins!

Avui us porto de nou una resseny. Aquest cop es tracta de Buscant el blau, la segona part de la tetralogia començada per L'home dels records, escrita per l'autora americana Lois Lowry; de qui ja havia llegit un parell de novel·les abans però que sempre aconsegueix sorprendre'm.


Autora -> Lois Lowry
Número de pàgines -> 272
Editorial -> Cruïlla
Any de publicació -> 2016
Idioma original -> Anglès
Idioma de la lectura -> Català
Una història que es desenvolupa en una societat governada per un grup d'homes amb poder sobre tot, una jove teixidora descobrirà què s'amaga en la història del seu poble. La llibertat i la seguretat, la dignitat, el poder, la jerarquització, la vida i la mort són alguns dels molts temes d'aquesta novel·la de la coneguda Lois Lowry, que ens farà reflexionar sobre el món on vivim.
L'home dels records acabava amb un final massa obert, i esperava que amb aquesta segona part de la tetralogia pogués resoldre'm tots els dubtes que em van quedar, però no. Buscant el blau s'ambienta en un lloc diferent, amb personatges diferents... I només tenen en comú el tipus de govern, un govern totalment opressor. 

Tot i que l'ambientació em va agradar molt més la del primer llibre, he de dir que els personatges d'aquest segon em semblen molt més reals, millor creats. La protagonista, la Kira, s'ha guanyat un trosset del meu cor. És una noia coixa, amb la cama deforme; a qui se li ha mort la mare d'una malaltia i no li queda més família. A més, li cremen la casa i no té lloc on anar.

La Kira vol reconstruir casa seva, però la gent del poble (especialment la Vandara, una dona cruel i despiadada), volen que marxi i que es converteixi en aliment de les feres del bosc. En aquesta societat, la llei del més fort és el pa de cada dia, no hi ha lloc per als dèbils. Tothom ha de treballar amb mans i mànigues per guanyar-se la vida. 

La Vandara decideix portar la Kira al Consell de Guardians (la màxima autoritat a la societat) per tal que ells decretin que se'n vagi, però la sort aquest cop està de mà de la Kira: ella té un talent especial, és tota una fera amb els telers. Per això, s'haurà d'ocupar de la restauració de la túnica del cantant.

Com tots els llibres de Lowry, Buscant el blau ha estat un llibre addictiu, amb una trama senzilla i fàcil de llegir però també amb un estil únic, que farà reflexionar a tot aquell qui ho llegeixi. En conclusió, una lectura totalment recomanada per a tots aquells que busquin un llibre realista per llegir en un tres i no res, però que també faci pensar.

Un dia com avui va néixer Cesare Pavese...*Moltes gràcies a Cruïlla per l'enviament de l'exemplar*2 comentarios:

  1. ¡Hola!
    Que gran ressenya :D M'ha agradat molt i ho afegeixo a la meva llista de pròximes lectures!
    Per cert, vinc de la iniciativa Granitos de arena i ja et segueixo!

    Ens llegim! Petonets!

    ResponderEliminar

Santa Template by Mery's Notebook © 2014
Adventure Time - Penguin