George ~ Alex Gino

30.8.16

Hola, petits pingüins!

Avui us porto una nova ressenya, aquest cop de George, una novel·la amb una protagonista transgènere que considero que tothom hauria de llegir: no només per la bona estona de lectura en sí, sinó també pels valors que transmet.


Autor ->  Alex Gino
Número de pàgines -> 232
Editorial -> Fanbooks
Any de publicació -> 2016
Idioma original -> Anglès
Idioma de la lectura -> Català
Quan la gent mira en George pensen que veuen un nen. Però ella sap que no és un nen. Ella sap que és una nena. George pensa que haurà de mantenir això en secret per sempre. Un dia la seva mestra anuncia que la seva obra de teatre serà Charlotte’s Web. George realment, realment, realment vol ser Charlotte a l’obra. Però la mestra diu que ella ni tan sols li pot fer una prova pel paper... perquè ella és un nen.
Tots ens hem sentit diferents algun cop. Sentim que ningú ens comprèn, que només podem ser nosaltres mateixos quan no hi ha ningún al voltant, quan estem sols. I així és exactament com es sent en George, una nena de deu anys que va néixer al cos equivocat, una nena que tothom veu com un petit homenet.

Geogr fa moltes coses d'amagat a la seva família: es vesteix de dona, mira revistes de noies, es diu Melissa al mirall. Però té por a ensenyar a la resta qui és en realitat. Quan a l'escola posen en marxa l'obra teatral La teranyina de Carlota, sap que ella és la més indicada per fer el paper principal però... serà tan fàcil mostrar al món com es sent en realitat?

Aquesta és una obra dirigida a un públic middle-grade i ajuda als més petits a adonar-se'n que no tots som iguals i que hem de ser nosaltres mateixos per tal de ser feliços. I tot a través d'una cosa molt poc comú a la literatura juvenil: una protagonista transgènere.

Quelcom molt destacable també és l'ús de pronoms femenins a l'hora de parlar d'en George, per tal de no ferir la sensibilitat de la protagonista i fer entendre als nens que llegeixin aquesta novel·la què significa néixer en un cos que no és el teu i quina és la vertadera identitat de al protagonista.

Alex Gino (activista LGBTI+, escriptor novell i autor de la novel·la) va començar a escriure Geoge l'any 2003, però va haver d'esperar deu anys més per tal d'adonar-se que la temàtica LGBTI+ tenia interès a la població. Amb una prosa senzilla però molt cuidada, podrem conèixer no només en George, sinó també el seu entorn: la seva millor amiga Kelly, el seu germà gran, la seva mare... Per viure amb ella com de difícil (de vegades gairebé impossible) és ser diferent i poder experimentar de primera mà el que és cridar al món com et sents i que ell et faci el buit.

Un dia com avui va néixer Mary Shelley...


*Moltes gràcies a Fanbooks per l'enviament de l'exemplar*


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Santa Template by Mery's Notebook © 2014
Adventure Time - Penguin