Batecs ~ Javier Ruescas & Francesc Miralles

4.7.16

Hola, petits pingüins!

Avui us porto una nova ressenya, aquest cas de Batecs, dels ja consagrats escriptors Javier Ruescas i Francesc Miralles. És la segona part de la novel·la Pulsacions, que vaig llegir (per segon cop) fa un any i que de fet, va ser la primera ressenya al blog. Comencem!

 Autors -> Javier Ruescas i Francesc Miralles
Número de pàgines -> 224
Editorial -> Cruïlla
Any de publicació -> 2016
Idioma original -> Castellà
Idioma de la lectura -> Català
I si la persona correcta es troba a la distància equivocada? Què pot passar entre dos desconeguts que estan separats per milers de quilòmetres? Què poden saber l’un de l’altre per les fotos que pengen i els textos que escriuen? I per què cada cop que reben un missatge els batecs del cor se’ls acceleren?
Batecs és la segona part de Pulsacions, però no us penseu que són els mateixos personatges o la mateixa història, no! De fet, es poden llegir independentment. Mentre a Pulsacions ens endinsàvem en el mòbil de l'Èlia, una noia que havia patit un accident i no en recordava els tres dies anteriors; ara podem entrar dins el mòbil d'en Rem, un noi que se'n va durant una temporada a Los Angeles. I amb qui manté tantes i tantes converses? Doncs amb la Carol, una noia que ha conegut a l'aeroport just abans de marxar. Ella també havia d'agafar un vol: ni més ni menys que a Tòquio, on viu el seu pare i on a partir d'ara, també viurà ella. Dos destins totalment oposats.

"Més mal et farà no deixar-te portar pel que batega dins teu."

Batecs, com la seva antecessora, està totalment escrita en missatges de text de HeartBits (com si fossin Whatsapps), cosa que fa que la lectura sigui àgil, amena i original. A més, també inclou novetats respecte a Pulsacions: entren en joc BlogBits i HeartPic, dues aplicacions on es poden penjar entrades de blog i fotografies, respectivament. També cal dir que el llibre és totalment en color i es nota que l'editorial ha treballat de valent en la seva edició.

"(...) sovint confonem el que no veiem amb el que no tenim. Perquè hi ha un milió  de possibilitats que podríem abastar només allargant una mica el braç, fent un pas endavant o, simplement, dient les paraules oportunes en el moment adequat. (...)"

La trama és senzilla: noi coneix noia i alguna cosa canvia en ells. No paren d'enviar-se missatges en tot el dia! M'ha semblat molt més treballada, més madura que Pulsacions (tenia moltes referències a la cultura japonesa!); però menys original, això sí. Tot i ser una història escrita en missatges, podem arribar a conèixer molt bé els personatges, sobretot els dos principals. Mentre la Carol és una adolescent molt madura, en Rem és la seva antítesi. També m'ha agradat molt retrobar-me amb alguns dels personatges de Pulsacions i saber les seves històries...

En conclusió, Batecs és una novel·la molt amena i original que podràs llegir en un obrir i tancar d'ulls i que de ben segur que gaudeixes.

Un dia com avui va néixer Nathaniel Hawthorne...


*Moltes gràcies a Cruïlla per l'enviament de l'exemplar*

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Santa Template by Mery's Notebook © 2014
Adventure Time - Penguin